Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 11.3.1 με διορθώσεις σφαλμάτων

0
5

Η Apple κυκλοφόρησε χθες το iOS 11.3.1, τη δέκατη τρίτη επίσημη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 11. Το iOS 11.3.1 έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του iOS 11.3, μια ενημερωμένη έκδοση που εισήγαγε μια λειτουργία Battery Health για τη διατήρηση καρτελών στην κατάσταση μπαταρίας του iPhone σας, Business Chat for Messages, νέα Animoji για iPhone X και πολλά άλλα.

Η ενημέρωση του iOS 11.3.1 μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν σε όλες τις κατάλληλες συσκευές από την εφαρμογή «Ρυθμίσεις». Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενημέρωση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Ενημέρωση λογισμικού.

Το iOS 11.3.1 εισάγει βελτιώσεις απόδοσης και διορθώσεις σφαλμάτων για θέματα που έχουν ανακαλυφθεί από την κυκλοφορία του iOS 11.3. Η ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει μια επιδιόρθωση για ένα σφάλμα που προκάλεσε τις επιδιορθώσεις τρίτων κατασκευαστών που έγιναν σε μοντέλα iPhone 8 χρησιμοποιώντας εξαρτήματα aftermarket και απενεργοποιούσαν τη λειτουργικότητα αφής της οθόνης. 

Το ζήτημα επισκευής του iPhone 8 και του iPhone 8 Plus ανακαλύφθηκε μετά την κυκλοφορία του iOS 11.3. Μετά την ενημέρωση, ορισμένοι χρήστες iPhone που είχαν επισκευάσει την  οθόνη σε παρόχους υπηρεσιών που δεν ανήκουν στην Apple είδαν την λειτουργικότητα της οθόνης αφής των συσκευών τους απενεργοποιημένη, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρούς πονοκεφάλους στα καταστήματα επισκευής.

Παρουσιάστηκε ένας μικρό μικροτσίπ στην οθόνη, το οποίο απενεργοποίησε τη λειτουργία αφής μετά την ενημέρωση. Εκείνη την εποχή, δεν ήταν σαφές εάν οι μη λειτουργικές οθόνες ήταν ένα σφάλμα ή μια σκόπιμη κίνηση από την Apple, αλλά φαίνεται ότι ήταν ένα σφάλμα. Ενώ η Apple επιδιορθώνει το πρόβλημα της οθόνης μέσω της ενημέρωσης iOS 11.3.1, οι σημειώσεις έκδοσης της εταιρείας ενθαρρύνουν τους πελάτες να αναζητήσουν εξουσιοδοτημένους παρόχους και γνήσια ανταλλακτικά.