Η INTEL θα προμηθεύσει την Apple με το 70% των chips που χρειάζεται για τα νέα iPhone

0
10

Η Intel σχεδιάζει να εφοδιάσει την Apple με το 70%  μόντεμ που θα χρησιμοποιηθούν για τη σύνθεση του iPhone 2018, σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή που μίλησε στο Fast Company. Η Qualcomm θα παρέχει τα υπόλοιπα.

Ο αναλυτής της KGI Securities Ming-Chi Kuo είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι η Intel θα μπορούσε να είναι ο μόνος προμηθευτής της Apple για LTE μόντεμ το 2018 δεδομένης της συνεχιζόμενης και αυξανόμενης νομικής μάχης της Apple με την Qualcomm ενώ η Wall Street Journal δήλωσε ότι η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μάρκες Mediatek και Intel για να αποφύγει την συνεργασία με την Qualcomm, αλλά η Fast Company λέει ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Η Intel θα προμηθεύσει ένα μεγάλο ποσοστό των chips, αλλά επειδή το 2018 είναι ο πρώτος χρόνος που η Intel κατασκευάζει τις δικές της μάρκες χρησιμοποιώντας τη διαδικασία των 14 νανομέτρων, η πηγή της Fast Company αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα chips της  Qualcomm για το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intel δεν χτυπά τα αναμενόμενα ποσοστά αποδόσεων των chips στην τρέχουσα χρονική στιγμή, με λίγο περισσότερο από το ήμισυ των chips που παράγονται να βγαίνουν σε αποδεκτή ποιότητα. Ωστόσο, οι μηχανικοί της Intel είναι βέβαιοι ότι τα ποσοστά αποδόσεων μπορούν να ωθηθούν πριν από την παραγωγή  μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ενώ η Intel δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός προμηθευτής της Apple για μάρκες μόντεμ το 2018, αν η παραγωγή των chips της επιταχυνθούν , η Apple θα μεταβεί αποκλειστικά στην Intel για το iPhone 2019 , μειώνοντας αποτελεσματικά τους δεσμούς της με την Qualcomm.

Η Apple υιοθέτησε για πρώτη φορά τις μάρκες Intel στο iPhone 7, που κυκλοφόρησε το 2016, απομακρύνοντας  την Qualcomm ως μοναδικό προμηθευτή της. Από τις αρχές του 2017, η Apple και η Qualcomm έχουν εμπλακεί σε μια  νομική μάχη, η οποία οδήγησε στις προσπάθειες της Apple να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις μάρκες Qualcomm όλες μαζί.