Το iOS 11 έχει εγκατασταθεί στο 76% των συσκευών

0
5

Το λειτουργικό σύστημα iOS 11 είναι εγκατεστημένο στο 76% των συσκευών από τις 22 Απριλίου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Apple στη σελίδα υποστήριξης του App Store για τους προγραμματιστές.

Αυτό είναι 11 ποσοστιαίες μονάδες από τις 18 Ιανουαρίου, όταν το iOS 11 εγκαταστάθηκε στο 65% των συσκευών και 24% από τις 6 Νοεμβρίου, όταν το iOS 11 εγκαταστάθηκε στο 52% των συσκευών.

Το 19% των συσκευών εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το iOS 10, ενώ το 5% των συσκευών χρησιμοποιεί παλαιότερες εκδόσεις iOS, όπως το iOS 9. Πολλές από αυτές τις συσκευές είναι πιθανό να είναι παλαιότερες και να μην μπορούν να ενημερωθούν με την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

Τα ποσοστά υιοθέτησης του iOS 11 αυξάνονται σταθερά, αλλά η υιοθέτηση ήταν σημαντικά πιο αργή από το iOS 10. Τον Φεβρουάριο του 2017, για παράδειγμα, το iOS 10 εγκαταστάθηκε σε σχεδόν στο 80% των ενεργών συσκευών.

Το iOS 11 έχει μολυνθεί από τα σφάλματα υψηλού προφίλ και τα προβλήματα όπως το bug του HomeKit, τα τρωτά σημεία Spectre και Meltdown και κυρίως η αμφισβήτηση της επιβράδυνσης του iPhone που είδε την Apple να κατακλύζει την απόδοση των παλαιότερων iPhones.

Η αύξηση κατά 11% στην υιοθέτηση του iOS 11 από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο μπορεί να αποδοθεί στην εκκίνηση του iOS 11.2 τον Δεκέμβριο και του iOS 11.3 τον Μάρτιο, και οι δύο ήταν σημαντικές ενημερώσεις που εισήγαγαν βασικά νέα χαρακτηριστικά.

Το iOS 11.2 έφερε την Apple Pay Cash και την ταχύτερη ασύρματη φόρτιση των 7,5 W για τις νεότερες συσκευές της Apple, ενώ το iOS 11,3 περιλάμβανε ένα νέο εργαλείο για την υγεία των μπαταριών, το ARKit 1.5, μια λειτουργία Health Records και πολλές άλλες μικρότερες αλλαγές.

Το iOS 11.4, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μια άλλη ενημέρωση που θα μπορούσε να ενθαρρύνει την υιοθεσία, καθώς θα εισαγάγει τα μηνύματα στο iCloud και το AirPlay 2 αν και τα χαρακτηριστικά αυτά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη δοκιμή .

Οι πελάτες ενδέχεται να είναι προσεκτικοί για το iOS 11, γεγονός που οδηγεί σε κάπως πιο αργά ποσοστά υιοθεσίας, αλλά η βάση εγκατάστασης του iOS 11 της Apple είναι πιο εντυπωσιακή σε σύγκριση με τους αριθμούς υιοθεσίας της Google για την τελευταία ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος.