Διαθέσιμο από την Apple για το κοινό το iOS 11.3

0
38

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα το iOS 11.3.Η ενημερωμένη έκδοση για το iOS 11.3 είναι διαθέσιμη σε όλες τις κατάλληλες συσκευές over-the-air στην εφαρμογή «Ρυθμίσεις». Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενημέρωση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Ενημέρωση λογισμικού. Οι αποδεκτές συσκευές περιλαμβάνουν το iPhone 5s και νεότερο, το iPad mini 2 και νεότερο, το iPad Air και νεότερο και το iPod touch της 6ης γενιάς.

Το iOS 11.3 είναι μια σημαντική ενημέρωση που εισάγει έναν μακρύ κατάλογο νέων χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων πολλών από αυτών που η Apple έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες. Η ενημερωμένη έκδοση εισάγει μια νέα λειτουργία «Υγείας μπαταρίας» που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες iOS περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μπαταρίες τους και είναι μια λειτουργία που η Apple υποσχέθηκε να εισαγάγει μετά από τις αντιδράσεις των λειτουργιών διαχείρισης ενέργειας που προστέθηκαν στα παλαιότερα iPhones.

Το iOS 11.3 εισάγει το ARKit 1.5, μια νέα έκδοση του ARKit που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να κάνουν ακόμη περισσότερα με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Το ARKit 1.5 χρωματίζει με ακρίβεια ακανόνιστα διαμορφωμένες επιφάνειες, έχει αναγνώριση εικόνας και αντικειμένων και επιτρέπει την τοποθέτηση εικονικών αντικειμένων σε κατακόρυφες επιφάνειες όπως οι τοίχοι.

Η ενημερωμένη έκδοση iOS 11.3 περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία αρχείων υγείας στις ΗΠΑ, η οποία συγκεντρώνει όλα τα ιατρικά σας αρχεία σε ένα εύκολο στη χρήση σημείο πρόσβασης (εφ ‘όσον έχετε συμμετέχοντα πάροχο) και περιλαμβάνει τέσσερα νέα Animoji (δράκος, αρκούδα, κρανίο , και το λιοντάρι) στο iPhone X. Μια νέα ενότητα μουσικών βίντεο προστέθηκε στην Apple Music λίγο πριν την κυκλοφορία του iOS 11.3 και η ενημέρωση φέρνει βελτιωμένες προτάσεις φίλων.

Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα μικρότερα χαρακτηριστικά  στο iOS 11.3. Μια νέα ενότητα «Για σένα» στην Apple News παρουσιάζει περιεχόμενα χειρόγραφου περιεχομένου και κορυφαία βίντεο, η υποστήριξη για Advanced Mobile Location (AML) προσφέρει μια ακριβέστερη θέση κατά την πραγματοποίηση κλήσης έκτακτης ανάγκης σε μια υποστηριζόμενη χώρα, ο έλεγχος ταυτότητας λογισμικού για το HomeKit συμπεριλαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό να επεκτείνετε τον αριθμό των συσκευών που μπορούν να υποστηρίξουν το HomeKit και μια νέα οθόνη και ένα εικονίδιο προστασίας προσωπικών δεδομένων θα εμφανίζονται όποτε η Apple σας ζητά πληροφορίες. Η οθόνη απορρήτου αντανακλάται σε πολλές νέες οθόνες εκκίνησης που εμφανίζονται όταν ανοίγετε για πρώτη φορά εφαρμογές.

Η έκδοση του iOS 11.3 περιλαμβάνει υποστήριξη για επιχειρηματική συνομιλία στις Η.Π.Α., η οποία θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε με επιχειρήσεις όπως η Wells Fargo, η Delta, η Hilton και η Lowe στην εφαρμογή Μηνύματα. Έχουν βελτιωθεί οι δυνατότητες ασφάλειας στο Safari, το Handoff και το Universal Clipboard έχουν βελτιωθεί, υπάρχουν νέες δυνατότητες προσβασιμότητας και διορθώσεις σφαλμάτων για πληκτρολόγια.

Η ενημερωμένη έκδοση αναφέρεται επίσης σε πολλά αξιοσημείωτα σφάλματα λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου ενός προβλήματος που θα μπορούσε να προκαλέσει εισερχόμενες κλήσεις να μην ενεργοποιήσουν την οθόνη του iPhone, ένα σφάλμα που εμπόδισε την αναπαραγωγή φωνητικού ταχυδρομείου, μια επίβλεψη που δεν επέτρεπε στους γονείς να εγκρίνουν παιδικές αγορές χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό προσώπου το σωστό συγχρονισμό των επαφών και αναπαραγωγή μουσικής σε ένα όχημα και πολλά άλλα.

Οι Betas της iOS 11.3 περιελάμβανε και τα μηνύματα σχετικά με το χαρακτηριστικό iCloud, το οποίο η Apple είχε δουλέψει για αρκετούς μήνες, αλλά από τις σημειώσεις κυκλοφορίας του iOS 11.3 τα μηνύματα στο iCloud δεν υπάρχουν στην τελική έκδοση του iOS 11.3. Με τα μηνύματα στο iCloud, όλα τα iMessages σας αποθηκεύονται στο σύννεφο, επιτρέποντάς τους να συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές (ακόμη και νέες) και εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο αποθήκευσης στα iPhones και τα iPads.

Οι betas περιλάμβαναν επίσης την υποστήριξη AirPlay 2 για τα iOS 11.3 και tvOS 11.3, αλλά η λειτουργία αφαιρέθηκε στο iOS 11.3 beta 3 και δεν επανασχηματίστηκε σε μεταγενέστερη έκδοση beta, υποδηλώνοντας ότι έχει προωθηθεί σε μια μεταγενέστερη ενημέρωση