Η Apple ανακοίνωσε ότι το WWDC 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου

0
22

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι η 29η ετήσια Διάσκεψη για τους Παγκόσμιους Προγραμματιστές θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου με τη διάσκεψη να πραγματοποιείται για άλλη μια φορά στο Συνεδριακό Κέντρο McEnery στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας.

Οι προγραμματιστές μπορούν να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν από σήμερα και η Apple δηλώνει ότι η εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι την Πέμπτη 22 Μαρτίου . Όπως είναι χαρακτηριστικό, η Apple θα επιλέξει τους συμμετέχοντες του WWDC χρησιμοποιώντας ένα σύστημα λαχειοφόρων αγορών λόγω της δημοτικότητας του συνεδρίου.

Τα εισιτήρια θα  κοστίζουν $1599 και θα μπορούν να αγοράσουν ένα εισιτήριο για το WWDC. Για να συμμετάσχουν στην κλήρωση, οι προγραμματιστές πρέπει να είναι μέλη του Προγράμματος Ανάπτυξης της Apple ή του Προγράμματος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων της Apple από τις 13 Μαρτίου 2018 .

Οι προγραμματιστές που επιλέγονται μέσω της κλήρωσης εισιτηρίων WWDC θα ενημερωθούν μέχρι τις 23 Μαρτίου . Η Apple προγραμματίζει επίσης να φτάσει έως και 350 υποτροφίες φοιτητών WWDC που θα διατεθούν φέτος για φοιτητές και μέλη οργανώσεων STEM. Οι υποτροφίες παρέχουν δωρεάν εισιτήριο WWDC, δωρεάν διαμονή και δωρεάν μέλος ενός έτους στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Apple.

Η υποβολή υποτροφιών θα ανοίξει τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και οι μαθητές θα κληθούν να δημιουργήσουν μια διαδραστική σκηνή στην παιδική χαρά Swift που μπορεί να βιωθεί μέσα σε τρία λεπτά.

Η Apple χρησιμοποιεί το Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Προγραμματιστές για να εισαγάγει νέο λογισμικό, να κάνει ντεμπούτο σε νέα προϊόντα υλικού και να συνδέσει χιλιάδες προγραμματιστές από όλο τον κόσμο. Φέτος, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει iOS 12, macOS 10.13.4, tvOS 12, watchOS 5 και νέο λογισμικό για το HomePod.

Η Apple θα πραγματοποιήσει μια σημαντική εκδήλωση τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου, όπου θα δούμε για πρώτη φορά τα νέα προϊόντα λογισμικού και ίσως και κάποιο νέο υλικό. Οι φήμες δείχνουν ότι η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να εισαγάγει νέα μοντέλα MacBook Air χαμηλότερου κόστους και ανανεωμένα μοντέλα iPad Pro εξοπλισμένα με Face ID.

Η Apple αναφέρει ότι οι προγραμματιστές που δεν έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν στο συνέδριο και οι «Apple enthusiasts everywhere» θα μπορούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο μέσω της ιστοσελίδας  Apple Developer ή μέσω της αποκλειστικής εφαρμογής WWDC για iPhone, iPad και Apple TV.