Νέος ιστότοπος από την Apple για την λήψη των δεδομένων σας

0
44

Η Apple θα εισαγάγει σύντομα έναν ενημερωμένο ιστότοπο για τη διαχείριση των αναγνωριστικών της Apple, που θα επιτρέψει στους χρήστες της Apple να κατεβάσουν ένα αντίγραφο όλων των δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί από την εταιρεία, αναφέρει το Bloomberg.

Οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν λήψη δεδομένων όπως τις Επαφές, τις φωτογραφίες, τις προτιμήσεις μουσικής, τις πληροφορίες Ημερολογίου και πολλά άλλα. Ο ιστότοπος θα επιτρέψει ουσιαστικά στους χρήστες τη λήψη όλων των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες σε εφαρμογές και υπηρεσίες της Apple.

Η Apple σχεδιάζει επίσης να επιτρέψει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τον ιστότοπο για τη διόρθωση προσωπικών πληροφοριών, να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους Apple ID και να διαγράψουν οριστικά ένα αναγνωριστικό της Apple.

Κατά την τρέχουσα στιγμή, δεν υπάρχει τρόπος για τους χρήστες να κατεβάζουν τα δεδομένα τους ή να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους χωρίς απευθείας επικοινωνία με την Apple.

Η Apple κάνει την αλλαγή για να συμμορφωθεί με τον νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των γενικών δεδομένων, ο οποίος αρχίζει να ισχύει στις 25 Μαΐου.

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα νέα εργαλεία απορρήτου που βασίζονται στο διαδίκτυο στην Ευρώπη στις αρχές Μαΐου, με μια επέκταση να έρχεται σε άλλες χώρες αργότερα.

Η ενημερωμένη έκδοση iOS 11.3, που κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί, έχει επίσης βελτιώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων με τη μορφή νέων οθονών εκκίνησης απορρήτου που εμφανίζονται σε κάθε εφαρμογή της Apple όταν τις ανοίγετε για πρώτη φορά για να εξηγήσετε ποια δεδομένα συλλέγει η Apple και γιατί.