Οι μπαταρίες του iPhone 8, 8 Plus, και X επηρεάζονται λιγότερο από τη Διαχείριση απόδοσης

0
31

Τα νεότερα iPhone της Apple, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 8, του iPhone 8 Plus και του iPhone X, χρησιμοποιούν ένα «διαφορετικό σύστημα διαχείρισης απόδοσης» σε σχέση με τα παλαιότερα iPhones, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι λειτουργίες διαχείρισης απόδοσης ενδέχεται να είναι λιγότερο αισθητές σε αυτές τις συσκευές.

Η Apple παρουσίασε τη διαφορά μεταξύ των νεώτερων iPhones και των παλαιότερων μοντέλων σε ένα ενημερωμένο έγγραφο υποστήριξης που καλύπτει τις λειτουργίες Battery Health που εισήχθησαν στο σημερινό iOS 11.3 beta. Η Apple λέει ότι τα iPhone 8, 8 Plus και X χρησιμοποιούν ένα πιο προηγμένο σχεδιασμό υλικού και λογισμικού που είναι σε θέση να εκτιμήσει καλύτερα τις ανάγκες σε ενέργεια και την απόδοση της μπαταρίας.

Τα μοντέλα Phone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X χρησιμοποιούν ένα πιο εξελιγμένο σχεδιασμό υλικού και λογισμικού που παρέχει μια πιο ακριβή εκτίμηση τόσο των αναγκών σε ενέργεια όσο και της δυνατότητας ισχύος της μπαταρίας για μεγιστοποίηση της συνολικής απόδοσης του συστήματος. Αυτό επιτρέπει σε ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης απόδοσης που επιτρέπει πιο συγκεκριμένα στο iOS να προλαμβάνει και να αποφεύγει μια απροσδόκητη διακοπή λειτουργίας. Ως αποτέλεσμα, οι επιπτώσεις της διαχείρισης απόδοσης μπορεί να είναι λιγότερο αισθητές σε iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X. Με την πάροδο του χρόνου, οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε όλα τα μοντέλα iPhone θα μειώσουν την ικανότητα και την κορυφαία απόδοση και τελικά θα πρέπει να αντικατασταθούν .

Αν και το iPhone 8, το iPhone 8 Plus και το iPhone X μπορεί να επηρεαστούν λιγότερο από τα χαρακτηριστικά διαχείρισης απόδοσης στο μέλλον, η Apple αναφέρει ότι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε όλα τα iPhone θα μειώσουν τελικά την χωρητικότητα και θα πρέπει να αντικατασταθούν για να συνεχίσει το iPh one να λειτουργεί σε κορυφαία απόδοση.

Ενώ η Apple είπε προηγουμένως ότι τα iPhone 8, 8 Plus και το iPhone X δεν διαθέτουν λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας εγκατεστημένες στην τρέχουσα χρονική στιγμή, το επικαιροποιημένο σήμερα έγγραφο υποστήριξης μας δίνει κάποια στοιχεία για το πώς αυτές οι συσκευές ενδέχεται να επηρεαστούν στο μέλλον.

Η Apple έχει ενσωματώσει λειτουργίες διαχείρισης επιδόσεων στα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Από το iOS 11.3 beta 2, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν εάν οι συσκευές τους επηρεάζονται από την επιβράδυνση του επεξεργαστή σε μια νέα ενότητα «Υγιεινή μπαταρίας» της εφαρμογής «Ρυθμίσεις».

Η εγκατάσταση του iOS 11.3 θα απενεργοποιήσει τις τρέχουσες λειτουργίες διαχείρισης επιδόσεων σε παλαιότερες συσκευές και θα επανενεργοποιηθεί μόνο εάν και όταν μια συσκευή παρουσιάσει απροσδόκητο κλείσιμο. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία ακόμα και μετά από απρόσμενη διακοπή λειτουργίας, αλλά θα πρέπει να απενεργοποιηθούν μετά από κάθε αποτυχία απόδοσης.

Για συσκευές που έχουν υποβαθμισμένες μπαταρίες που προκαλούν προβλήματα επιδόσεων, η αντικατάσταση της μπαταρίας επιλύει το πρόβλημα. Η Apple εξακολουθεί να προσφέρει αντικαταστάσεις μπαταριών αξίας 29 δολαρίων/39 ευρώ μέχρι το τέλος του 2018.