Πώς να υποβαθμίστε το iTunes 12.7 στο iTunes 12.6

0
68

 

 

Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μη θέλουν το iTunes 12.7 γιατί μαζί του έφερε την  κατάργηση του App Store και άλλες αλλαγές οι οποίες μπορεί να μην είναι συμβατές με τις συγκεκριμένες εργασίες τους. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να κατεβάσετε το iTunes 12.7 πίσω στο iTunes 12.6 σε υπολογιστή Mac OS ή Windows PC.

Πριν από την υποβάθμιση του iTunes 12.7 θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε και να κατεβάσετε εφαρμογές στο iPhone ή το iPad χωρίς iTunes, απευθείας στο iOS , συμπεριλαμβανομένης της μη αυτόματης αντιγραφής εφαρμογών στο iPhone ή στο iPad μέσω αρχείων IPA.

Θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας πριν ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία. Η αποτυχία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων ή αφαίρεση δεδομένων. Μην παραλείψετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας πριν ξεκινήσετε.

Αυτή η διαδικασία αποτελείται  βασικά από τρία μέρη: τη διαγραφή του iTunes, την αποκατάσταση του παλιού αρχείου της βιβλιοθήκης του iTunes και στη συνέχεια η λήψη της παλαιότερης έκδοσης του iTunes και την εγκατάστασή της.

Πώς να υποβαθμίσετε το iTunes 12,7 στο 12,6 για Mac

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Mac σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία υποβάθμισης του iTunes. Μην παραλείψετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το Mac γιατί  αλλιώς μπορεί να χάσετε δεδομένα, εφαρμογές, μουσική, πολυμέσα ή γενική λειτουργικότητα.

1.Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Mac, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη

2. Αποχωρήστε από το iTunes

3. Τώρα ανοίξτε την εφαρμογή Terminal στο Mac OS, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities / και πληκτρολογήστε τα ακóλουθα και στη συνέχεια πατήστε enter:
cd / Applications /

Τώρα θα είστε στο φάκελο «Εφαρμογές» μέσω της γραμμής εντολών, η επόμενη σύνταξη  εντολής πρέπει να εισαχθεί με ακρίβεια για να καταργήσετε το iTunes, βεβαιωθείτε ότι η σύνταξη είναι ακριβής:

sudo rm -rf iTunes.app/

5.  Να είστε απολύτως βέβαιοι ότι η σύνταξή σας είναι σωστή, το rm είναι αδιαμφισβήτητο και θα διαγράψει οποιοδήποτε αρχείο      μόνιμα, στο οποίο αναφέρεται. Όταν είστε σίγουροι ότι δείχνετε μόνο το iTunes.app/, πατήστε enter και επαληθεύστε με            τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να διαγράψετε πλήρως το iTunes

 

 

6.Τώρα μεταβείτε στο Finder του Mac OS και επισκεφτείτε το φάκελο χρήστη ~ / Music / iTunes / και εντοπίστε το αρχείο με       το     όνομα «iTunes Library.itl» και μετακινήστε το στην επιφάνεια εργασίας ή άλλη εύκολα εντοπισμένη τοποθεσία.

7.  Στο ~ / Music / iTunes /, ανοίξτε τώρα το φάκελο με τίτλο «Προηγούμενες βιβλιοθήκες iTunes» και βρείτε το πιο               πρόσφατο αρχείο του iTunes Library (αυτές έχουν την ετικέτα με όποια ημερομηνία έχετε εγκαταστήσει τα πιο πρόσφατα             iTunes, για παράδειγμα «iTunes Library 2017-09- 12.itl «ή παρόμοιο) και δημιουργήστε αντίγραφο αυτού του αρχείου.

 

 

8. Σύρετε το αντίγραφο του «iTunes Library 2017-09-12.itl» στο φάκελο ~ / Music / iTunes / και μετονομάστε το σε               «iTunes Library.itl»
9.  Τώρα μεταβείτε στη σελίδα του iTunes της Apple για λήψη και βρείτε το «iTunes 12.6.2» και επιλέξτε να το κατεβάσετε στο       Mac

Εγκαταστήστε το iTunes 12.6.2 στο Mac ως συνήθως και στη συνέχεια ξεκινήστε το iTunes αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Αυτό είναι, είστε πίσω στην προηγούμενη έκδοση του iTunes.

Για να αποφύγετε να κάνετε λήψη του iTunes 12.7 ξανά, ίσως να θέλετε να το αποκρύψετε από το Mac App Store ή να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις.

Πώς να υποβαθμίσετε το iTunes 12,7 στο 12,6 για Windows

Η υποβάθμιση του iTunes 12.7 μπορεί να γίνει και στα Windows με την απεγκατάσταση του iTunes και την επανεγκατάσταση της παλιάς έκδοσης. Ωστόσο, θα θέλετε να επαναφέρετε το παλιό αρχείο .itl της βιβλιοθήκης του iTunes.

1.Στα Windows, μεταβείτε στο σημείο όπου βρίσκεται ο φάκελος iTunes Media και ανοίξτε την «Προηγούμενη βιβλιοθήκη    iTunes» και κάντε ένα αντίγραφο του πιο πρόσφατου αρχείου iTunes Library.itl στον κατάλογο αυτό
2.Στα Windows, ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου> Προγράμματα> Προγράμματα και δυνατότητες και μεταβείτε στην                ενότητα «Κατάργηση εγκατάστασης ή αλλαγή προγράμματος»
3.Επιλέξτε το «iTunes» και επιλέξτε «Κατάργηση εγκατάστασης του iTunes 12.7» από τον υπολογιστή με Windows.

 

 

4.Κατεβάστε και εγκαταστήστε το iTunes 12.6 από την Apple χρησιμοποιώντας τους ακόλουθους συνδέσμους (απευθείας             συνδέσεις λήψης σε αρχεία exe μέσω Apple CDN), λάβετε την έκδοση 32 ή 64 bit κατάλληλη για την εγκατάσταση των               Windows σας:

5.Επανεκκινήστε το iTunes μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης

Είναι σημαντικό να μην παραλείψετε τη διαδικασία του αρχείου ‘iTunes Library.itl’ επειδή αν δεν επαναφέρετε το προηγούμενο αρχείο της iTunes Library θα λάβετε ένα μήνυμα λάθους που δηλώνει ότι το iTunes Library.itl δεν μπορεί να διαβαστεί επειδή δημιουργήθηκε από μια νεότερη έκδοση του iTunes «. Συνήθως μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτά τα μηνύματα λάθους με την ανοικοδόμηση μιας βιβλιοθήκης iTunes, αλλά εάν μπορείτε να αποφύγετε ότι μπορείτε επίσης.