Το νέο iPhone X 5.8 ιντσών της Apple θα μπορούσε να είναι φθηνότερο από το iPhone 6.1 ιντσών

0
52

Σύμφωνα με τον αναλυτή της DigiTimes Luke Lin, η Apple κατάφερε να μειώσει το κόστος κατασκευής του iPhone X το 2018 σε σημαντικό βαθμό σε σύγκριση με το υπάρχον iPhone X. Η έκθεση βασίζεται στις πληροφορίες της Apple σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού που αναφέρει ότι το κόστος του iPhone X το 2018 είναι 10% χαμηλότερο από εκείνο του υπάρχοντος iPhone X. Το συνολικό κόστος του iPhone το 2017 ήταν πάνω από 400 δολάρια.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Apple έχει καθορίσει τελικά το μέγεθος της οθόνης των τριών iPhones που σχεδιάζει να ξεκινήσει φέτος. Δύο παραλλαγές του iPhone με οθόνη OLED θα έχουν μέγεθος οθόνης 5,85 ιντσών και 6,45 ιντσών, αντίστοιχα. Θα συνδυαστούν με ένα μοντέλο LCD 6,1 ιντσών. Ενώ οι προηγούμενες φήμες ισχυρίστηκαν ότι το iPhone 6.1 ιντσών LCD θα ήταν το φθηνότερο στην γραμμή Apple iPhone 2018 , αυτή η αναφορά λέει διαφορετικά. Ισχυρίζεται ότι λόγω της μείωσης του κόστους κατασκευής, η Apple μπορεί απλώς να καταλήξει στην τιμολόγηση του iPhone 5.85-ιντσών ως το φθηνότερο στην iPhone 2018 γραμμή  της. Η Apple έχει χρησιμοποιήσει επίσης ορισμένα χαμηλότερα στοιχεία spec’d στα δείγματα μηχανικής του iPhone 5,85 ιντσών σε σύγκριση με το iPhone 6.1 ιντσών LCD για να κρατήσει το κόστος της κάτω.

Η Apple είχε προηγουμένως αναφερθεί ότι εργάζεται σε μια έκδοση 5.85 ιντσών iPhone X με οθόνη LCD  λόγω του υψηλού κόστους που σχετίζεται με την οθόνη OLED. Ωστόσο, η εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη Samsung Display, η οποία διασφαλίζει ότι η τιμή του πάνελ OLED θα αποτρέψει οποιαδήποτε αύξηση των τιμών σε πάνελ OLED. Λόγω αυτού, η Apple κατάφερε να μειώσει το κόστος της για το 2018 στο 5,85 ιντσών iPhone X κατά 10%. 

Το DigiTimes δεν φημίζεται για τις καλές προβλέψεις του όταν πρόκειται  για το iPhone . Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι η Apple σίγουρα φαίνεται να εργάζεται για την κατασκευή τριών νέων iPhones φέτος. Ωστόσο, δεδομένου ότι το iPhone X ήταν το κορυφαίο smartphone  για το 2017, θα ήταν μια περίεργη κίνηση για την εταιρεία να προσφέρει φθηνότερα την συσκευή  το 2018.