Χωρίς το 3D Touch το επερχόμενο iPhone 6.1 ιντσών

0
16

Το επερχόμενο iPhone 6.1 ιντσών της Apple ενδέχεται να μην διαθέτει το 3D Touch λόγω του περιορισμών κόστους, σύμφωνα με μια νέα σημείωση που μοιράστηκε χθες ο αναλυτής της KGI Securities Ming-Chi Kuo και δημοσιεύθηκε από την κινεζική ιστοσελίδα Feng.

Ο Kuo λέει ότι το iPhone 6,1 ιντσών θα χρησιμοποιήσει αυτό που αποκαλεί τεχνολογία «Cover Glass Sensor» (CGS), αλλάζοντας τη μονάδα αφής του iPhone από την οθόνη (τεχνολογία εντός κυψέλης) στο γυαλί επιφάνειας. Η μέθοδος CGS καταλήγει σε μια οθόνη που είναι ελαφρύτερη και πιο ανθεκτική στις κρούσεις.

Με αυτήν την τεχνολογία απεικόνισης, η Apple θα προσθέσει έναν αισθητήρα λεπτού φιλμ στον αισθητήρα φιλμ αφής που περιλαμβάνεται στο CGS, αλλά ο σκοπός του νέου στρώματος είναι άγνωστος. Ωστόσο, θα έχει ως αποτέλεσμα 15% αύξηση του κόστους της κονσόλας αφής, με αποτέλεσμα υψηλότερη τιμή αγοράς από 23 έως 26 $.

Για να αντισταθμίσει το κόστος της νέας οθόνης που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, ο Kuo πιστεύει ότι η Apple θα αφαιρέσει τη λειτουργία 3D Touch στο iPhone 6.1 ιντσών, κάτι που θα ήταν μια περίεργη κίνηση καθώς το 3D Touch είναι καλά ενσωματωμένο σε όλο το λειτουργικό σύστημα που τρέχει το iPhone σε αυτό το σημείο.

Τα άλλα δύο μοντέλα iPhone της Apple που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2018, ο διάδοχος του OLED iPhone X των 5,8 ιντσών και η συσκευή OLED 6,5 ιντσών που μπορεί να θεωρηθεί ως «iPhone X Plus» θα συνεχίσει να προσφέρει λειτουργικότητα 3D Touch.

Επειδή η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνολογία οθόνης CGS σε μελλοντικά iPhones, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων OLED που ξεκινούν το 2019, το 3D Touch θα μπορούσε ενδεχομένως να αφαιρεθεί από όλα τα μελλοντικά iPhones.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνει ο αισθητήρας που αναφέρεται στη σημείωση του Kuo, αλλά θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος συστήματος αντικατάστασης του 3D Touch. Η Apple λέγεται ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα iPhones με χειρισμούς χωρίς χειρονομίες τα επόμενα χρόνια και αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου. Ένα σύστημα βασισμένο σε χειρονομίες είναι περίπου δύο χρόνια μακριά, γι ‘αυτό η ταινία θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη νέα μέθοδο εισαγωγής για να αντικαταστήσει το 3D Touch.

Ο Kuo πιστεύει ότι το iPhone 6,1 ιντσών θα φτάσει το 65% με 75% των αποστολών του iPhone κατά τη διάρκεια του έτους, δεδομένου του χαμηλότερου σημείου τιμής και της ισοτιμίας χαρακτηριστικών του με τις δύο συσκευές OLED που σχεδιάζει να εισαγάγει η Apple.

Ενώ το iPhone 6.1 ιντσών δεν θα διαθέτει τεχνολογία OLED, λέγεται ότι διαθέτει σχεδίαση οθόνης από άκρη σε άκρη και υποστήριξη για Face ID, όπως τα τηλέφωνα OLED της σειράς iPhone 2018.